Vil bygge 800 boliger på Oslos østkant

OBOS + Aspelin Ramm = sant.

Næringseiendom

OBOS og Aspelin Ramm har inngått et samarbeid om å utvikle rundt 40 dekar (mål) på Vollebekk som kan gi plass for inntil 800 boliger, butikker og andre servicefunksjoner.Området nord i Hovinbyen ligger der tidligere Pay & Brinck (nå Pon) har drevet salg og service for sine Caterpillar-maskiner, og grenser til Brobekkveien, Lunden, Østre Aker vei og Risløkka.De «moderne og funksjonelle» boligene vil få kort avstand til T-banen og andre kollektivtilbud, og nærmeste nabo blir en ny barneskole som åpner i 2017.I det nærliggende Lunden-området bygges det boliger, og det etablerte boligfeltet Risløkka ligger også rett i nærheten.- Salgsstart til vårenAspelin Ramm kjøpte området på 1990-tallet, og har erfaring fra område- og byutviklingsprosjekter som Tjuvholmen og Vulkan, samt Union Brygge i Drammen. Selskapet har lang historie i området, og eier Alna Senter, samt flere større næringseiendommer langs Østre Aker vei.Reguleringsplanen ligger klar for politisk behandling, og utbyggerne håper på en rask saksbehandling.- Oslo trenger flere boliger, og her har vi planene klare for inntil 800 av dem. Går alt som vi håper, kan vi starte salget av boligene våren 2017, slik at de første beboerne kan flytte inn før 2020, sier Arne Baumann, konserndirektør for boligutvikling i OBOS, i en kommentar.Gjennomføring av avtalen er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

bolig
obos
aspelin ramm
Nyheter
Næringseiendom