Bygård midt i Sandefjord solgt for voksen pris

- Budrunden var intens, sier megler.

Næringseiendom

- Vi regner med et raskt salg, sa partner og næringsmegler Rune Allerød i Q4 Næringsmegling til Hegnar.no m andag i forrige uke.Han hadde da lagt ut nesten 1.000 kvadratmeter forretning, kontorer og leiligheter over tre etasjer i Jernbanealléen i Sandefjord.Prisantydningen var satt til 13 millioner kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.

Gullsmed, fasade. Foto: Q4 Næringsmegling.- En intens budrundeAt salget ville gå raskt, viste seg å være en treffsikker spådom.- Eiendommen ble solgt fredag, 24 timer etter første visning og en intens budrunde, bekrefter Allerød.Lave renter fortsetter altså å sørge for en stadig høy temperatur i markedet for bygårder.- Markedet er ekstremt bra, og en del eiere benytter anledningen til å realisere. Når gårder med denne beliggenheten kommer, er interessen der med én gang. Beliggenheten og det store potensialet trakk hele 30 interessenter fra hele Østlandet til visningen, forteller Allerød videre.Likevel var det en lokal kjøper som fikk tilslaget.Artikkelen fortsetter under bildet.
Gullsmed, kontor, 2. etasje. Foto: Q4 Næringsmegling. Prisrekord - per kvmHan kan ikke gå ut med salgssummen, men røper at salget skjedde til 5,6 prosent yield (netto leieinntekter i forhold til salgssum) og 14.563 kroner per kvadratmeter bruttoareal (med kjeller).Bruttoarealet var i annonsen oppgitt til 987 kvadratmeter.- Kvadratmeterprisen er ny rekord for helhetlige bygårder i Sandefjord. Det har riktignok skjedd et salg til 18.000 kroner per kvadratmeter, men det var en seksjonert eiendom med hovedsaklig leiligheter, sier megleren.Rådhusgata 14, som gikk for «godt over» 22,5 millioner kroner i september, er fortsatt den høyeste summen oppnådd for en bygård i Sandefjord.Artikkelen fortsetter under bildet.
Klesbutikken Bogart. Foto: Q4 Næringsmegling.- Risikoen er lavLeieinntektene for Jernbanealléen 19 vil i 2016 komme på 970.000 kroner, eksklusive moms og felleskostnader. Nesten halvparten av dette kommer fra Gullsmed Haakonsen, som har vært i lokalene siden 1983. Gullsmeden har kontrakt frem til 1/1 2024, og har rett til forlengelse på samme betingelser i ytterligere 5 + 5 år.Bogart Sandefjord leier nå for 225.000 i året på kontrakt frem til 30/4 2018, med rett til fem års forlengelse.- Leiekontraktene er lange, så her snakker vi utvilsomt om en investering med lav risiko, sa megleren forrige mandag.Ifølge annonsen er standarden gjennomgående høy i 1. etasje og deler av 2. etasje, etter en betydelig oppgradering i 2012.Artikkelen fortsetter under bildet.
Stue, leilighet, 3. etasje. Foto: Q4 Næringsmegling.Tre etasjer å gå påHvor ligger potensialet i kontantstrømmen?- Gården har tre romslige leiligheter som leies ut under markedsnivå. Leiligheten på 160 kvadratmeter i 3. etasje leies for eksempel nå ut for knappe 7.500 kroner i måneden. Her ligger markedsprisen på 12.000 kroner. I tillegg er det et vesentlig potensial i høyden, sier Allerød.- Kommuneplanen åpner for seks etasjer, mens dette bygget er en flat betongkloss på tre etasjer. I så fall regner jeg med at det kommer leiligheter i de ekstra etasjene, utdyper han.Ifølge megleren må oppgradering av trappeoppganger, bakfasade og tak påregnes.- Men trolig vil den evt. nye eieren prioritere en påbygging først, påpeker Allerød overfor Hegnar.no.

næringseiendom
bygård
sandefjord
rune allerød
q4 næringsmegling
Nyheter
Næringseiendom