Byggebransjen jubler for befolkningsveksten i Oslo

Igangsetting av nye boliger er på det høyeste nivået siden 1980, og veksten er spesielt kraftig i Oslo og omegn. Det viser tall fra Byggenæringens Landsforening (BNL).

Eivind Yggeseth

Ifølge BNLs ferske markedsrapport for 2. halvår har næringen opplevd en vekst på 4,2 prosent så langt i år. Ifølge prognosene forventes det en vekst på 16,8 prosent i boligsektoren i løpet av 2016, og igangsetting av 34.000 nye boliger.– Befolkningsvekst og urbanisering gjør at det må bygges mange boliger i Norge de neste årene, spesielt i og rundt de store byene, sier administrerende direktør Jon Sandnes i BNL.Også anleggssektoren kan juble, ettersom statens historisk høye bevilgninger til vei og jernbane forventes å gi en vekst på 25 prosent i løpet av perioden 2015-2018.Oljebrems og fallende industriproduksjon fører imidlertid til lavere etterspørsel etter private næringsbygg.Også oppussing av eksisterende boliger bidrar til vekst for byggebransjen. BNL forventer en vekst fra de 69,9 milliardene nordmenn brukte på oppussing i 2015.– Nordmenn ser ut til å pusse opp stadig mer, sier Sandnes. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker