Eksperter spår supersterk prisvekst i 2017

Også til neste år venter eksperter knallsterk vekst i boligprisene i hovedstaden.

Eksperter spår nå boligprisene opp et sted mellom 8 og 15 prosent i løpet av 2017. Blant årsakene er lav rente, lavere arbeidsledighet og nordmenns trang til byliv, skriver Dagens Næringsliv.I tillegg har lav boligbygging vært trukket frem som den viktigste årsaken på tilbudssiden. Adm. direktør i Selvaag Bolig, Bard Schumann, tror imidlertid at den raske hastighetene boligene blir solgt med bidrar til at det virker som det er lavere utbud enn det virkelig er. - Vi kommer til å få en statistikk mot slutten av året som viser at det er solgt over 4000 nye boliger i Oslo i år. Det er all-time high. Sannheten er at mye skulle vært solgt neste år. Prosjekter er bare blitt pøst ut. Prosjekter som ikke blir ferdigstilt før i 2020. På grunn av det høye salget i år, blir det ikke mange nyboligprosjekter til salgs neste år. Derfor tror jeg på en 15 prosent boligprisvekst i Oslo neste år, sier han til avisen.Samfunnsøkonom i Ny Analyse, Mari O. Mamre, tror også på sterk vekst i 2017, og spår boligprisene opp 12 prosent. For 2018 tror hun veksten avtar til 5,5 prosent.- Mine prognoser viser at Østlandet og Oslo blir supersterkt i 2017, men prisveksten avtar i 2018 hovedsakelig grunnet hevede renteutsikter, høyere prisnivå og økt boligtilbud, sier hun til DN.