- Gir alt annet enn god stemning

Administrerende direktør i Privatmegleren mener prisveksten på boliger i Oslo vil fortsette med uforminsket styrke i 2017. 

Publisert 3. nov. 2016 kl. 12.11
Oppdatert 3. nov. 2016 klokken 13.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord

- Fortsetter prisveksten, blir det kunstig høye boligpriser i hovedstaden, sier administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier, til Hegnar.no.Med kunstig, mener hun at det er ekstremt lite boliger for salg.- Folk vil ikke selge før man har sikret seg ny bolig. Vi ser at det oppstår et større og større vakuum i Oslo. Det er med andre ord et stadig mindre utvalg av boliger som driver prisveksten, sier Meier.Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser torsdag at boligprisene steg med 0,6 prosent i oktober. Boligprisene faller vanligvis litt i oktober, og justert for sesongvariasjoner var boligprisene likevel opp 1,4 prosent.I ubalanseHun mener det akkurat nå er mest balansert i markedet for såkalte luksusboliger, boliger over 15 millioner kroner.- At det er driv i markedet for kostbare boliger, er vanligvis et barometer på god stemning i det generelle boligmarkedet, sier Meier til Hegnar.no.Hun mener det i det øvre prissjiktet er ganske harmonisk mellom tilbud og etterspørsel.- Og her ser vi ikke tilsvarende sterk vekst. I det mer vanlige boligmarkedet i Oslo vil prisutviklingen fortsette like sterkt om det ikke legges ut flere boliger for salg etterhvert. Ubalansen gir, tross prisvekst, alt annet enn god stemning, sier Meier.Har ikke rådSituasjonen i Oslo kan ifølge Meier ikke sammenlignes med landet som helhet.- Vanlige folk har ikke råd til å kjøpe bolig i Oslo. Vi merker at stadig flere velger å flytte til nære nabokommuner som har langt lavere boligpriser, avslutter hun til Hegnar.no.