- Kun indrefileten som går veggimellom prismessig

Eiendomsinvestor Ola Mæle synes boligprisdebatten i Norge er tullete.

Torsdag var eiendomsinvestor Ola Mæle gjest i studio med Trygve Hegnar. Boligmarked og priser var blant temaene som stod på agendaen. - Jeg følger aktivt med i boligprisdebatten, som jeg synes er tullete. Det har vært snakket om boligboble og krasj i Norge nå i mange år, sier Ola Mæle og kikke bort på Trygve Hegnar, som skyter inn fra siden:- Ti år.- Ti år, nikker Mæle, før han fortsetter;- Men det er ingen boligboble i Norge. Jeg har alltid sagt at markedet er ekstremt differensiert, og det er kun den helt spesielle indrefileten som går vegg i mellom prismessig.- Mener du da på Lambertseter - i en blokk, sier Hegnar og viser til at det tidligere i sendingen ble snakket om en 24 kvadratmeter stor blokkleilighet på Lambertseter med dusj på gangen, som gikk for 2,235 millioner kroner.- Nja, Lambertseter er jo for så vidt en indrefilet, bekrefter Mæle.- Er det det, sier en spørrende Hegnar.- Ja, innenfor det segmentet, fortsetter Mæle.- Nå skjønner jeg at prisene stiger, når du som ekspert kaller Lambertseter for indrefilet. Trodde det var Frogner og Gimle jeg, sier Hegnar.- Du ser 200-300.000 kroner per kvadratmeter på Frogner og Gimle, og da vil du veldig raskt se 70-, 80- og 100.000 kroner per kvadratmeter i mer perifere områder i Oslo, sier Mæle.- Men vi kan ikke kalle det indrefilet, mener Trygve Hegnar, før det kommer kjapt fra Mæle:- Ytrefilet, ler eiendomsinvestoren.Han mener det er få pressområder i Norge, og at de aller fleste områder har stagnasjon i boligpriser og til og med nedgang. SE HELE INTERVJUET MED OLA MÆLE HER!


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker