Byggherren Boreus Eiendom har inngått avtale med Skanska om byggingen av Bodø 360 midt i hjertet av byen, går det frem av en pressemelding.Kontraktssummen oppgis til 287 millioner kroner, og inngår i ordrereserven for 4. kvartal. Bodø 360 blir 14 etasjer høyt, og vil romme fire etasjer med kontorer og næringslokaler, samt ti etasjer med totalt 58 leiligheter. I 5. etasje (på taket av næringsdelen) vil beboerne kunne boltre seg på en grønn lunge av en takterrasse.Videre kommer en felles, automatisk garasjekjeller med totalt 59 parkeringsplasser. Bilen kjøres på oppstillingsplassen, før den fraktes automatisk til sin parkeringsplass.Byggetiden vil være to år, med byggestart i november og overlevering høsten 2018.Bygger nytt landemerkeBodø 360 blir synlig fra hele byen og - som navnet påpeker - leilighetene vil ha utsikt i alle himmelretninger.- Bodø er et viktig marked for oss og det et gledelig at vi nok en gang skal i gang med et stort, komplekst prosjekt etter en periode med relativt liten aktivitet, sier regiondirektør Sturla Magnus i Skanska i en kommentar. Magnus sikter blant annet til det 17 etasjer høye hotellet Scandic Havet, som Skanska også satte opp.Daglig leder Johan Jørgen Koch i Boreus Eiendom forteller at byggherren allerede har dratt nytte av Skanskas kompetanse på denne type utbygginger.- Vi har helt fra idéfasen av prosjektet arbeidet tett sammen med Skanska for å muliggjøre realiseringen av Bodø 360. Samarbeidet har vært konstruktivt og godt, sier han.