Boligkjøperforsikring har på få år blitt god butikk - både for forsikringsselskapene og eiendomsmeglerne som får provisjon ved salg av disse forsikringene, skriver DN.Help Forsikring, en av to aktører i markedet, startet opp i 2005 som det første rene boligkjøperforsikringsselskapet her i landet, og har de fire siste årene doblet omsetningen.- Vi er en konsekvens av at eierskifteforsikring kom på markedet, sier informasjonssjef Dag Are Børresen i Help, ifølge avisen.Help Forsikring har en fast provisjon til eiendomsmegler på 1200 kroner per forsikring. Også de som selger boligkjøperforsikring for konkurrenten Norwegian Broker får ifølge DN betalt, men den varierer ifølge Norwegian Broker-sjef Jørn Gisvold fra avtale til avtale.- Når eiendomsmegleren formidler en slik forsikring til kunden, så har han kostnader knyttet til dette. For det legger han et honorar på toppen. Det kan variere hvor mye meglerhusene mener det koster å formidle forsikringen, sier Gisvold til avisen, og informerer om at provisjonen betales direkte fra forsikringsselskapet.