Bolig: November endte med prisnedgang

Garanti Eiendomsmegling forteller om lavere priser på omsatte borettslagsleiligheter.

Næringseiendom

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 1,6 prosent i november sammenlignet med måneden før. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i november 2016 på 36.643 kroner.I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 12,1 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 32.676 kroner.- Prisene går tilbake i november, etter økning forrige måned. Samtidig har vi siden nyttår registrert en oppgang på over ti prosent, noe som er betydelig høyere enn det de fleste forventet før året startet, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i november 2016 var 38 dager. Det er to dager mer enn i oktober 2016, og en dag mer enn på samme tid i fjor.- Omsetningshastigheten er på det jevne denne måneden, men vi har solgt flere leiligheter i november i år sammenlignet med i fjor, og vi har også flere nye oppdrag, sier Drogseth.OBOSTorsdag formiddag kunne vi lese at prisene på brukte OBOS-boliger steg med 1,8 prosent fra oktober til november i 2016. Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 26,6 prosent.I november var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 62.119 kroner. Kvadratmeterprisen var 1,8 prosent høyere enn i oktober, og 27,1 prosent høyere enn i november 2015.

bolig
garanti eiendomsmegling
Nyheter
Næringseiendom