Frykter Oslo-tilstander i Bergens boligmarked

Eiendomsmegler Kurt F. Buck frykter et vakuum i boligbyggingen i Bergen.

Mesteparten av nybyggingen i Bergen skal skje langs bybanen og ved bydelssentre. Meglertopp frykter fortetningen vil føre til nabokonflikter, boligmangel – og ukontrollert prisvekst, skriver Dagens Næringsliv.- Vi kommer til å få et vakuum i boligbyggingen, slik man har hatt i Oslo. Da får man et veldig sterkt press på boligmarkedet, og prisene vil kunne stige langt mer enn ønskelig i 2018 og 2019, sier regionsjef i Hordaland for Eiendomsmegler 1 og styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Kurt F. Buck, til avisen.Han sier han forstår at fortetningen kan være fornuftig fra et miljøhensyn, men peker på at det har sin pris å skulle bygge tett.- I områder som allerede har tett bebyggelse vil det være mange interessekonflikter og særinteresser som gjør at alle disse byggesakene vil ta lang tid, sier Buck.Daglig leder for Privatmegleren Nyeboliger Bergen, Yngve Fløisand, deler ikke Bucks frykt for Oslo-tilstander. Årsaken er hvem som kjøper boliger.- Store deler av salget innenfor Ring 3 i Oslo er til folk som kjøper sekundærbolig, eller til større investorer. Her i Bergen selges de fleste boliger til folk som skal bo i dem, sier han til avisen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker