Foto: Finansavisen.

Stadig flere får hjelp av foreldre med boliglånet

Ifølge Nordea får nå hver femte unge lånetager hjelp til å ta opp boliglån.

Prisveksten gjør det tøffere for unge å komme inn i boligmarkedet. Stadig flere får drahjelp av mor og far - foreldrehjelpen økte ifølge Nordea med 25 prosent i fjor, skriver VG.- Stadig flere nå får økonomiske hjelp i forbindelse med boliglånet. Det siste året har vi sett en tydelig økning i antallet lån der det mottas hjelp fra foreldre eller andre som står utenfor husholdningen. Slike lån har økt med rundt 25 prosent det siste året, sier adm. direktør i Nordea Norge, Snorre Storset, til avisen.Fortsatt må imidlertid åtte av ti unge i Norge i dag klare seg uten drahjelp fra foreldrene når de skal inn på boligmarkedet.- De siste månedene har hvert femte lån til unge lånetagere en medlånetager utenfor husholdningen. Det er fint å få hjelp av foreldre, men vi må oftere minne kunder på at et boliglån er noe du skal leve med i lang tid, sier Nordea-sjefen til VG.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også