Tror ikke boligmarkedet vil stoppe så kraftig opp

SSB spår fall i boligprisene om to år. Det har styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) ingen tro på.

Næringseiendom

Torsdag meldte Statistisk sentralbyrå (SSB) at de tror boligmarkedet vil snu i 2018, og spår så fall for norske boligpriser i 2019.Styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Kurt Buck, mener SSB er for negative i sitt syn på 2018 og 2019, skriver Dagens Næringsliv.- Det er historisk veldig sjeldent at vi har hatt en så lav prisstigning i Norge som SSB venter, sier Buck, og viser til at den kraftige prisstigningen de siste årene, samt den som er ventet neste år, fungerer som en kraftig egenkapitalgenerator.- For de store massene i Norge fører stigende boligpriser til at de på papiret får økt egenkapital, noe som igjen gir grunnlag for å låne mer. Det er et litt selvdrivende marked, og jeg tror derfor ikke at markedet fra et år til et annet vil stoppe så kraftig opp, sier han til DN.

boligprisene
ssb
kurt buck
norges eiendomsmeglerforbund
Nyheter
Næringseiendom
Bolig