Eiendomsmeglerforbundet: Norges Bank bommer

Norges Eiendomsmeglerforbund mener Norges Bank bommer totalt når den advarer om konsekvensene av for høy boligbygging ettersom det fortsatt er underskudd av boliger i Oslo.

Eivind Yggeseth
Næringseiendom

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund mener Norges Bank ikke tar hensyn at det er store forskjeller rundt omkring i Norge, skriver Dagens Næringsliv.Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen sa tidligere i januar at dersom utviklingen fortsetter, kan boligmarkedet bråsnu. I fjor ble det nemlig for første gang i gang satt bygging av flere boliger enn det var vekst i antall husholdninger.- Norges Bank bommer totalt med sin boligadvarsel, sier Geving til avisen.– Det virker som om visesentralbanksjefen ikke tar inn over seg at Oslo har et akkumulert etterslep i boligproduksjon siden 2007, da befolkningsveksten eksploderte, sier han og minner også om at det tar flere år før igangsatte prosjekter er ferdige. (©NTB)

norges eiendomsmeglerforbund
norges bank
boligbygging
Nyheter
Næringseiendom
Bolig