Hytta til Color Line-eier Olav Nils Sunde kostet ikke 150 millioner

Næringseiendom

Investor og Color Line-eier Olav Nils Sundes hytteprosjekt i Tvedestrandsfjorden har fått så mye oppmerksomhet i lokalbefolkningen og mediene at den vanligvis så mediesky investoren har gått til det uvanlige skrittet å legge frem byggeregnskapet for Agderposten.Folkesnakket skulle ha det til at Sunde måtte ut med 150 millioner kroner. Ifølge Finansavisen skriver Sunde følgende i en epost til lokalavisen:«Jeg kjøpte 100 mål tomt på Fugløya for 25 mil. I 2007. Eiendommen hadde en nedslitt bygningsmasse på totalt ca 700 kvm. Denne bygningsmassen er nå revet og vil bli erstattet i henhold til moderne teknisk standard. Byggekostnadene anslås til ca 50 000 pr. kvm for nybyggene dvs. Totalt ca 35 mil. I tillegg blir det anlagt hage og bryggeanlegg til en anslått byggekostnad på ca 10 - 15 mil».Milliardæren kjøpte eiendommen med mye bygningsmasse – hovedhus, lysthus, anneks og murhus – som ble revet for å bli erstattet av nybygg, skriver Finansavisen. I tillegg til nye bygninger, har politikerne dessuten sagt ja til at Olav Nils Sunde får bygge et båthus, tennisbane, samt å anlegge et svømmebasseng på 6 x 10 meter på baksiden av hovedhuset på Fugløya.«Alt som kan krype og gå av håndverkere i Tvedestrand er engasjert. Beskjeden de har fått er at alt skal være ferdig til 20. juni neste år – koste hva det koste vil,» sa en Tvedestrand-kilde til Finansavisen i oktober.Den lokale arkitekten Jan Erik Stokkebokjær har tegnet det nye landstedet. Ifølge Finansavisen vil det fremstå som et klassisk herskapshus, men blir ikke så privat som man gjerne forbinder med hytter til 75 millioner.Kapital rangerte i høst Sunde til Norges 42. rikeste med en formue på 4,5 milliarder kroner. Han er også innehaver av Norges dyreste leilighet. I 2013 betalte han 236,5 millioner for 1.200 kvadratmeter på Tjuvholmen i Oslo.Her finner du Kapitals liste over Norges 400 rikeste

bolig
olav nils sunde
Nyheter
Næringseiendom