Leilighet steg 26 millioner på tre år

(Finansavisen): Investor Lars Staff bladde for tre år siden opp 35 millioner kroner for Axel Eitzens kjempeleilighet i Oslo. Nå har han solgt den – for 61 millioner, skriver Finansavisen. Finansavisen påpeker at det hverken er snakk om Gimle eller Tjuvholmen.Leiligheten Lars Staff (55) har solgt etter en verdistigning på hele 26 millioner kroner på bare tre år ligger i Drammensveien 89 B på Skarpsno – langs jernbane og motorvei.Avisen kan fortelle at en serie svært lukrative salg av egne boliger gjør at Staff de senere årene har tjent mer på å bo i og pusse opp egne boliger enn han har tjent på investeringer – på toppen av det hele er boliggevinstene skattefrie.Kaffearving Staff kjøpte leiligheten høsten 2013 etter at skipsreder Axel Eitzen (62) var tvunget til å selge. Med sine 486 kvadratmeter er det Norges største leilighet på ett plan. Eitzen kjøpte den via sitt selskap i 2005 – for 20 millioner kroner – før han i 2010 solgte den videre til seg selv for 19,5 millioner. Før det hadde den vært i Moltzau-familiens eie siden den var ny i 1965.Pris: 61 millionerIfølge grunnboken har Aveny Eiendomsmegling tinglyst en sikring på 76,25 millioner på leiligheten.– Jeg kan bekrefte at leiligheten er solgt, sier megler Odd Kalsnes til Finansavisen.Privatmegleren betalte 25 prosent over salgsprisen, hvilket innebærer at eiendommen er solgt for 61 millioner kroner – 26 millioner kroner mer enn det Staff betalte for tre år siden.Det har imidlertid skjedd mye siden Staff kjøpte av Eitzen. Leiligheten har gjennomgått full oppussing i regi av interiørarkitekt Helene Hennie. Det er ikke kjent for Finansavisen hvor mye oppgraderingen har kostet, men etter det Finansavisen forstår snakkes det fort om i størrelsesorden 10 til 15 millioner kroner.Kjøpt i KrusesLeiligheten består av fire stuer som alle vender mot Frognerkilen og Oscarshall. Dertil kommer mange våtrom samt vitrinerom til glass, stentøy og bestikk i tillegg til bibliotek og en rekke soverom.Takhøyde på gode 2,80 meter teller også på den positive siden. Gården er opprinnelig tegnet av Hans Gabriel Finne, og består av åtte seksjoner, hvorav Staffs leilighet består av to seksjoner som er slått sammen til én. I tillegg har den med seg en vaktmesterleilighet.Med den gode salgssummen har ikke Lars Staff problemer med å områ seg i et galopperende boligmarked i Oslo. Staff har nemlig allerede kjøpt tre seksjoner i en svært fasjonabel blokk i Kruses gate 11. Kjøpesummen for disse seksjonene utgjør 36,5 millioner kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker