Liten enebolig solgt for voldsom pris

Det er ikke bare i Oslo budrundene tar av.

Næringseiendom

Alle som hadde håpet på at boligprisene i Oslo og omegn ville roe seg ned i det nye året, går på stadig nye skuffelser.Romerikes Blad omtaler tirsdag salget av en liten enebolig på Maura i Nannestad, 60 kilometer fra Oslo og en kort kjøretur unna Gardermoen.51 kvadratmeter P-rom omgitt av 0,45 mål tomt ble priset til 1,4 millioner kroner da Proa Eiendomsmegling Jessheim la huset ut i forrige uke.

Fasade sommerstid. Foto: Inviso.- Veldig lite til salgsOver 60 personer dukket opp på lørdagens visning, før budrunden startet på 1,7 millioner kroner i går.Fire budgivere gikk over hverandre på omgang med 50.000 kroner, frem til en førstegangskjøper fra Oslo fikk tilslaget for 2,15 millioner kroner.Selger kjøpte selv boligen for 810.000 kroner i 2012, og kan dermed notere seg for en verdistigning på solide 165 prosent.
- Veksten er mye høyere, hvis du sammenligner med Romerike generelt. Forklaringen ligger i at det er veldig få boliger til salgs i denne prisklassen, altså rundt to millioner kroner, sier en svært fornøyd fagansvarlig Christian Brodshaug til Hegnar.no (foto: Proa Eiendomsmegling).- Veldig mange har mulighet og råd til å kjøpe. Mange på visning sa da også at de nå hadde muligheten til å skaffe seg en enebolig, fortsetter eiendomsmegleren.
Stue med vedovn og åpen peis. Foto: Inviso.Han formidlet salget sammen med eiendomsmeglerfullmektig Hedda Øversjøen.- Det er et koselig og sjarmerende hus, og kjøper kan flytte rett inn. Kjøkkenet er fra 2012, mens badet er fra slutten fra 90-tallet. Du får ikke inntrykk av at huset er bygget i 1917, fortsetter Brodshaug.Lavt under taketMegleren opplyser at selgeren har pusset opp for rundt 100.000 kroner, og det aller meste av verdistigningen er dermed ren vekst.Hva vil du ellers fremheve med eiendommen?- Den ligger veldig landlig til, og kun minutter unna alt av fasiliteter. Mange som er på jakt etter å bosette seg her, leter etter nettopp dette, svarer eiendomsmegleren.
Soverom i 2. etasje. Foto: Inviso.I annonsen trekker Brodshaug også frem den lysmalte stuen med vedovn og åpen peis.Han minner også om den lave takhøyden (1,78 meter) i boligens 2. etasje. Dette arealet er ikke målbart og ikke tatt med i P-rom-beregningen. Etasjen med et gulvareal på ca. 40 kvadratmeter benyttes likevel som to soverom.Utendørs har dagens selger i løpet av sine år på eiendommen blant annet sørget for å single gårdsplass og uteområde, etablere en tujahekk, sette opp en skigard og å pusse opp garasjen.

bolig
boligprisene
proa eiendomsmegling
nannestad
Nyheter
Næringseiendom