Tok rask gevinst på uferdig toppleilighet - solgte for 145.000 kroner per kvm

Leiligheten med «det lille ekstra» gikk for kjempesum.

Næringseiendom

(Finansavisen): Første byggetrinn av Holtet Horisont på Nordstrand i Oslo står ikke ferdig før i 1. kvartal 2018, men allerede nå er toppleiligheten solgt for andre gang, skriver Finansavisen.- Jeg kan bekrefte at den er solgt, at det var fem seriøse interessenter og at det ble budrunde, sier eiendomsmegler Kim André Krabbe i Privatmegleren Panorama til avisen.Byggetrinnet ble lagt ut for salg i 1. halvår i fjor.- Det lille ekstra4-romsleiligheten som får 157 kvadratmeter P-rom og tre soverom ble lagt ut på Finn.no for en drøy uke siden. Prisantydning: 22,75 millioner kroner.Krabbe vil ikke kommentere salgssummen, men etter det Finansavisen erfarer ble prisantydningen innfridd. Kvadratmeterprisen endte altså på nærmere 145.000 kroner.Ifølge Finn.no-annonsen dreier det seg om en «leilighet som har det lille ekstra». Den følger med sjøutsikt fra en solrik, delvis overbygget takterrasse på 66 kvadratmeter. Kjøperen kan etterhvert også glede seg over to garasjeplasser med heis direkte fra garasjeplan og inn i leiligheten.Hovedsoverommet vil følge med en en walk-in garderobe på 22 kvadratmeter.GevinstskattMegler understreker også i annonsen at det i dette tilfellet dreier seg om et bygg som ikke er ferdigstilt, og at det derfor er snakk om salg av en kontraktsposisjon i prosjektet. Dette betyr at kjøper trer inn i opprinnelig kjøpers rettigheter og plikter overfor selger.Megler opplyser også om at dagens selger betalte 19,7 millioner kroner (inklusive omkostninger) da opprinnelig kontrakt ble inngått. Vedkommende kan dermed notere seg for en gevinst på drøye tre millioner kroner etter å ha sittet på kontrakten i mindre enn ett år.Men det er vel å merke før skatt.- Gevinst fra salg av kontraktsposisjoner i nybyggprosjekter er skattepliktig kapitalinntekt, bekrefter seksjonssjef Lene Ringså Solberg i Skatteetatens rettsavdeling overfor Finansavisen.Utbygger bak prosjektet er ifølge avisen Neptune Properties, mens Veidekke Entreprenør står for oppføringen.

bolig
skatt
boligprisene
privatmegleren
Nyheter
Næringseiendom