- Boligmarkedet er fortsatt hett

Boligprisene vokste «normalt» i januar. – Men når det kommer i kjølvannet av mange sterke måneder, betyr det fremdeles sterk utvikling, mener meglertopp.

FINANSAVISEN: – Markedet er bra, men litt mer selektivt enn tidligere. I begynnelsen av januar så vi en del skriverier om at markedet er mer avventende og at visningene var litt mindre besøkt, og det kjenner vi oss igjen i.Det sier Silje Rindahl Krogstad, eiendomsmegler ved Eie Bekkestua i Bærum, til Finansavisen. Hun fikk nylig en eneboligi Caroline Øverlands vei på Bekkestua kuppet før visning.Boligen lå ute med en prisantydning på 12,5 millioner kroner, men ble solgt for 13,75 millioner.Hett, men mindre hettMegleren kjenner seg igjen i beskrivelsene av boligmarkedet som å være hett, men samtidig litt mindre hett enn før.Boligprisene steg nemlig 2,8 prosent i januar, eller 0,6 prosent sesongjustert, viser tall fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.– God fartChristian V. Dreyer, adm. direktør i bransjeforeningen Eiendom Norge, la i går frem boligprisveksten for årets første måned, som viser at syv av de ti foregående årene har hatt en høyere januarprisvekst enn det som var i 2017.Dermed mener Dreyer årets første måned har vært relativt normal.– Men januarveksten kommer i kjølvannet av mange sterke måneder på rad, og sett i lys av det er månedsveksten fremdeles sterk. Vi er jo nesten blitt vant til å ha rekordvekst gjennom 2016.– Man blir litt «nummen»?– Hehe, ja, det kan du si. Det er fremdeles høy aktivitet og mange salg i de store byene, og en fortsatt høy oppdragsinngang tegner til at det er god fart i markedet – også i Stavanger (se undersak).