Eks-fotballspiller gjør boligkule

Utbyggerduoen i Diano Eiendom blir sittende igjen med solid gevinst på Smestad-eiendom.

(Finansavisen): Tidligere Brann-spiller Kjetil Løvvik og Ørjan Fjell kjøpte Smestad-villaen for 3,2 millioner kroner over takst, men prosjektet ender like fullt med tosifret milliongevinst, skriver Finansavisen.Det var i 2015 funikshuset i Monolitveien i Oslo ble solgt for 28,2 millioner kroner, og de to utbyggerne visste tydeligvis hva de betalte for. På den romslige tomten har duoen i Diano Eiendom nemlig bygd tre enheter i tillegg til det opprinnelige huset, og disse er allerede solgt for totalt 45,6 millioner kroner.- Vi har gjort det vi planla da vi kjøpte eiendommen, og prosjektet har gått bra. De som har flyttet inn i de nye boligene er godt fornøyd, hevder Løvvik overfor avisen.10 millionerLøvvik og Fjell har drevet som eplehageutbyggere i Oslo siden 2004. Den tidligere fotballspilleren ønsker ifølge Finansavisen ikke å si så mye om prosjektet i Monolitveien rent økonomisk, men mener alt har gått etter planen. Reguleringen gikk raskt igjennom, og det har vært lite støy med naboer.De tre nye boligene er på 260 og 230 kvadratmeter. En normal byggekostnad vil ligge rundt 30.000 kroner kvadratmeteren, noe som betyr 22,7 millioner kroner i byggekostnader. På toppen av dette kommer det en del kroner til oppussing av det gamle huset, som er takstet til 17,5 millioner kroner.Ifølge avisens beregninger sitter utbyggerne dermed igjen med rundt 10 millioner kroner. Og selv om man tar med noen kroner til uforutsette kostnader, vil prosjektet ende opp som svært lønnsomt.- Vi ønsker å holde en lav profil og bygge boliger med bra kvalitet som folk liker. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer om det, sier Løvvik til avisen.I regnskapene til Diano Eiendom kommer det tydelig frem at 2015 var et år med mange investeringer. Bankgjelden økte  ifølge Finansavisen fra 22 til 55 millioner kroner, men tomtebanken svulmet samtidig opp fra 34 til 72 millioner kroner. Salgsinntektene fra Monolitveien kommer ikke i regnskapene før i 2016 og 2017.