Garanti-prisene gjør et kjempebyks

- Alt ligger til rette for sterke boligpriser i år også, sier meglersjef.

Tall fra Garanti Eiendomsmegling viser at gjennomsnittsboligen kostet 37.706 kroner per kvadratmeter i januar, 4,3 prosent mer enn i desember.Gjør et kjempebyksPrisoppgangen de siste 12 månedene er 14,7 prosent.12-månedersveksten gjør dermed et kraftig byks fra desember, da den var på 9,1 prosent. - Etter en samlet prisvekst på nesten 10 prosent i fjor fortsetter oppgangen denne måneden. Januar er normalt en måned med prisvekst, men at økningen er såpass sterk i år er litt overraskende. Vekst i store byer som Bergen og Drammen er en del av forklaringen. Alt ligger til rette for en sterk prisvekst også i 2017, sier Garanti-sjef Stein Drogseth i en kommentar.Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i januar var 44 dager, én dag mer enn i desember og syv dager mer enn i samme periode i fjor.Omsetningsdager betyr antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet.Holder koken i OBOSTidligere i dag viste statistikk fra OBOS at prisene i Oslo-området steg 2,3 prosent fra desember til januar, til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 64.977 kroner.De siste 12 månedene har prisene dermed steget 27,1 prosent, men årsveksten er likevel ned fra de elleville 29,5 prosentene i desember.Eiendom Norge legger frem sin boligprisstatistikk for januar førstkommende fredag.