- Man oppnår nå ekstreme priser

Sjefen i DNB Eiendom mener innstrammingene i boliglånskravene nå har gitt en "innspurtseffekt" i markedet.

Adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen, mener at det nå er en "innspurtseffekt" i boligmarkedet. Særlig på små leiligheter oppnår man nå svært høye priser, skriver Dagens Næringsliv.Årsaken er at en del fortsatt har finansieringsbevis som de fikk av banken før siste runde med innstramning i boliglånskravene.- Mange på visningene er veldig bevisste på det. Og for nyutdannede vil det bli vanskeligere, sier Halvorsen til avisen.Særlig i Oslo har det blitt svært dyrt å bo lite.- Det er flere på visning, flere med i budrundene og vilje til å betale en høy pris. Derfor fortsetter prisene å øke mer på småleilighetene sammenlignet med de større. Man oppnår nå ekstreme priser på de minste leilighetene, påpeker DNB Eiendom-sjefen.- Du får snart ikke en toroms for under 3,5 millioner kroner. Kjøpesummen blir jo lavere når det er færre kvadratmeter, selv om kvadratmeterprisen i seg selv blir ekstrem, sier Halvorsen til DN.