- Oslo-markedet vil ikke ha store leiligheter

- Bare tull, sier Trygve Hegnar.

Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening gjestet HegnarTV sist fredag.Temaet var naturligvis boligbyggingen.- Høy prisvekst er bra av to grunner, ifølge læreboken, første semester. Det skaper økt tilbud, og i tillegg dempes etterspørselen litt også, sa redaktør Trygve Hegnar. - Men Oslo fungerer ikke som noe annet marked, kontret Jæger.LeilighetsnormenOrdskiftet penset så inn på leilighetsnormen i hovedstaden, som sier at minst 40 prosent av alle leiligheter i nyboligprosjekter skal være minst 80 kvadratmeter.- Politikerne trodde en gang det var fint å få familier i byen, med masse unger og greier, og som skal ha store leiligheter. Det er bare tull. Markedet vil ha små leiligheter, med ett og to rom. Da må dere gå ned og banke opp de politikerne slik at de endrer den boliglånsforskriften, da? spurte Hegnar.- Jeg er ikke voldelig av meg, svarte Jæger med et smil, og foreslo heller at Hegnar inviterer politikerne i studio jevnt og trutt for å svare på det spørsmålet.- Vi når jo ikke frem til dem, la han til.EnfamiliehusholdningerJæger pekte på at mange i markedet er enfamiliehusholdninger.- Disse må vi også bygge boliger for. Enfamiliehusholdninger som kanskje etterhvert finner ut at de vil ha besøk, og stifter familie slik at de kan komme inn i dette markedet og kjøpe litt større. Vi må tørre å si at vi skal levere boliger ikke bare til standardfamilien, sa boligbyggesjefen.Se hele innslaget med Jæger i opptak her.