Storbank med «dugnad» for boligkjøpere

Mange skal ha svar på boliglånssøknader hos DNB, og storbanken merker foreløpig lite til de skjepede reglene.

Rådgivere på DNBs kundesenter har tatt kvelden og natten til hjelp for å få unna boliglånssøknader. Strengere boliglånskrav før jul har hatt liten effekt, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg kan ikke huske lignende pågang i januar noensinne, sier leder for DNBs kundesenter i Oslo, Geir Andreas Anderssen, til avisen.DNBs utlånsvekst innen boliglån var på rundt fem prosent i fjor. Leder for personmarked i DNB, Trond Bentestuen, forteller at utlånsveksten var noe høyere mot slutten av året, og at aktiviteten har vært like stor etter nyttår.Han tror det er hevet over enhver tvil at innstramning vil påvirke gjeldsoppbyggingen over tid, og at det gjør det vanskeligere å få lån for dem som har lavest egenkapital. Det er foreløpig likevel ingen brems i sikte.- Det er fortsatt et gap mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet. Jeg tror de nye kravene vil ha begrenset effekt på boligprisene. Det har også Finanstilsynet uttalt, sier Bentestuen til DN.