- Boligtoppen er nådd

- Noen av landets største meglerkjeder har et rekordhøyt antall boliger som skal ut i markedet, sier DNB-topp, Terje Halvorsen.

Finansavisen: – På landsbasis tror jeg vi har nådd toppen når det gjelder boligprisutvikling. Vi ser tegn til utflating, og det vil komme flere boliger ut i markedet etter vinteren og våren, konstaterer Terje Halvorsen, adm. direktør i DNB Eiendom til Finansavisen.Vil dempe prisvekstI går kom tallene for boligmarkedet i Norge i februar, som viser at prisene steg 0,8 prosent fra januar, og at norske boliger i gjennomsnitt er 13 prosent dyrere enn for et år siden. Halvorsen har kikket på DNB Eiendoms egen ordreinngang, og den tilsier at det etterhvert vil komme et kraftig tilsig av boliger inn i markedet i hele landet. Det kan være mer på å dempe prisveksten.– Vi har aldri hatt en så stor ordrereserve som vi har nå. Det er mange boliger som skal ut i markedet, og i tillegg venter vi at boliglånsforskriften også vil få en effekt.LES OGSÅ: Her stiger boligprisene mest i Oslo«Jevnt fungerende»Både Privatmegleren og Krogsveen, også blant landets største eiendomsmeglerkjeder, melder om sterk ordreinngang, som skulle tilsi et rush av boliger ut i markedet på et tidspunkt.– Vi har aldri hatt en så god ordreinngang for hele landet som vi har nå – 20 prosent høyere enn ifjor. Det lover i utgangspunktet godt for aktiviteten på våren og sommeren, sier Grethe W. Meier, adm. direktør i Privatmegleren.– Jeg kan bekrefte at ordreinngangen er god, og bedre enn ifjor. Normalt ser man kanskje et vårslipp etter påske, men siden det er så sen påske i år tror jeg vi får et gradvis tilsig av nye boliger i markedet også før dette. Sånn sett tror jeg at en god del av dette halvårets prisstigning allerede er tatt, sier Leif J. Laugen, adm. direktør i Krogsveen.LES OGSÅ: Situasjonen er kunstig, kritisk og vanskeligTotalt sett mener Laugen at markedet i Norge nå er mer balansert, og Meier i Privatmegleren tar i bruk det samme ordet:– Det er et jevnt fungerende marked.LES OGSÅ: Ukjent eiendomsmagnat hamstrer boliger