Dette kan gi prisbyks i randsonen

Nye Oslo-regler kan få positive konsekvenser for boligmarkedet i randkommunene til hovedstaden.

– Vi merker tendensen allerede, sier Per Inge Hunvik, daglig leder og eiendomsmegler i Krogsveen Lillestrøm til DN, og fortsetter;– Vi ser det på visning og vi ser det når vi selger leiligheter i større prosjekter: Flere og flere kjøper for å leie ut.Han tror de nye særreglene for Oslo kan bidra til at nabokommunene kan oppleve et enda større prispress fremover.- Ikke minst på småleilighetene, sier Hunvik til DN.Avisen skriver at regjeringen har vært særlig bekymret for at kjøpere av sekundærboliger i Oslo driver opp prisene for andre kjøpere, og at det i den nye forskriften derfor kreves derfor høyere egenkapital ved kjøp av bolig nummer to, tre og så videre – men kun i Oslo.Kravet er minst 40 prosent egenkapital ved kjøp av sekundærbolig, ifølge DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også