Her blir du flådd på byggesøknader

Det er store prisforskjeller i behandling av byggesøknader.

Næringseiendom

I Nittedal må man betale 49.878 kroner i byggesaksgebyr. I nabokommunen Skedsmo slipper de unna med halvparten, skriver VG.- Hovedbildet er at kommunene rundt Oslo har høyest gebyr. Syv av de ti dyreste kommunene ligger i Akershus. Det er presskommuner hvor folk ønsker å bo. Det er god grunn til å spørre politikerne der om de tar seg for godt betalt, mener leder for samfunnsavdelingen i Huseiernes Landsforbund, Kristin Gyldenskog, ifølge avisen.Landets dyreste kommune er Nittedal, hvor en husbygger må ut med 49.878 kroner i gebyr til kommunen for å sette opp et hus. Det er ifølge VG 10.000 kroner mer enn nestemann på listen, Lørenskog, som tar 38.317 kroner.Den gjeveste listen er dog den hvor innbyggerne slipper å betale: Fem kommuner tilbyr 0 kroner i byggesaksgebyr: Krødsherad, Modalen, Tokke, Vardø og Vinje.

byggekostnader
bolig
Nyheter
Næringseiendom