Ukjent eiendomsmagnat hamstrer boliger

Radiolog og overlege Mohammad Arabi har på fire måneder hamstret kremeiendommer i Oslo for godt over hundre millioner kroner. 

Utsikt Bolette Brygge, Tjuvholmen. Foto: Privatmegleren.

I januar ble nå avdøde Kari Monsen Røkke sin 300 kvadratmeter store penthouseleilighet på Tjuvholmen tinglyst på 48-årige Mohammad Arabi, overlege ved radiologisk avdeling på Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo, skriver DN.Arabi ga ifølge eiendomsregisteret 31 millioner kroner for leiligheten, men legger ikke skjul på at han helst ikke ønsker oppmerksomhet rundt noen av de nylige boligkjøpene når han blir kontaktet av DN. – Du kan gjøre det uten å få kommentar fra meg, sier Arabi til avisen. Ifølge DN har radiologen siden 2004 handlet eiendom for 124 millioner kroner her i landet, med et kraftig oppsving i fjor, da det ble tinglyst kjøp av villaer og luksusleiligheter i Mohammad Arabis navn for 104 millioner kroner.I tillegg til Røkkes tidligere leilighet, eier Arabi ytterligere fire eksklusive leiligheter på Tjuvholmen. I tillegg har han investert i tre villaer, en på Ormøya til 15 millioner kroner og en langs Mosseveien med egen brygge og strandlinje til nesten 20 millioner kroner, samt et hus i Holmenkollen til 11,5 millioner kroner, skriver DN. Arabis ønsker ikke å utdype detaljer rundt de mange transaksjonene og understreker at boligkjøpene ikke kan knyttes til jobben hans, skriver avisen.