- Aldri gitt flere byggetillatelser

Ferske tall viser at det byges rekordmange boliger. Nå tror sjeføkonom at det vil komme veldig mange boliger til salgs etter sommeren.

sjeføkonom, handelsbanken

– Det er et visst etterslep fra boligprisene begynner å ta seg opp til igangsettingen følger etter, slik at vi regner med at selv om boligprisveksten blir svakere fremover nå, så vil nok fortsatt boliginvesteringene holde seg ganske bra i år, tror sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken til DN.Avisen peker på at sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå viser at antall igangsettingstillatelser til nye boliger gikk opp med ni prosent fra februar til mars. Dersom boligprisene flater ut i år slik Handelsbanken tror, regner Due-Andresen med at boligbyggingen etter hvert også faller.– Så kommer de på et tidspunkt der folk allerede har begynt å bli nervøse for boligmarkedet, det kan ha en ekstra effekt på sentimentet. Hvis det får mye overskrifter, så kan det bidra til enda litt mer nedkjøling av boligmarkedet, for vi har sett mye haussing og overskrifter i forbindelse med at boligmarkedet gikk opp. Det kan være fare for at det motsatte skjer hvis det begynner å kjøle seg ned, tror Due-Andresen til DN.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker