KjøpLogg inn

Eiendomstopper tiltalt for manipulasjon

Økokrim har nå tatt ut tiltale mot to eiendomstopper i Trondheim.

Publisert 29. april 2017 kl. 09.05
Oppdatert 29. april 2017 klokken 09.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
Oslo 19970527: Økokrim - skilt - calling - ringeklokke - ved hovedinngang .Foto: Erik Johansen/Scan-Foto Johansen, Erik

De to eiendomsinvestorene Terje Eriksen (60) og sønnen Roger (37) i selskapsstrukturen Prora fikk med seg kjente forretningsmenn fra Trondheim på flere prosjekter. Nå er de tiltalt for økonomisk utroskap og regnskapsmanipulasjon, skriver Dagens Næringsliv.Anklager om oppblåste regnskaper, tapping av et selskap for 40 millioner kroner og fortielse om byggelån overfor banken er ifølge avisen hovedpunktene i tiltalen Økokrim nå har tatt ut.- Dette er en omfattende tiltale med brudd på tre straffebestemmelser som hver for seg har en høy strafferamme. Så blir det opp til retten å avgjøre alvorligheten, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Bård Thorsen.I tillegg til utroskap har Økokrim tatt ut tiltale for bedrageri mot långiver DNB og brudd på regnskapsloven. - Tiltalen viser regnskapsmanipulasjon med førte inntekter på 190 millioner som ikke skulle vært ført, og gjeld på 205 millioner som skulle ha vært ført i regnskapene, sier Thorsen til avisen.De to tiltalte har tidligere blitt anmeldt av investorer for bedrageri, noe som ble henlagt. Far og sønn har hele veien nektet for å ha gjort seg skyldig i noe ulovlig.- Vi noterer med tilfredshet at siktelsen for investorbedrageri mot selskapet samt Terje og Roger Eriksen er henlagt. Vi ser frem til å tilbakevise også disse nye anklagene, der vi er sterkt uenig i Økokrims faktiske og rettslige vurderinger, sier forsvarer Halvard Helle i advokatfirmaet Schjødt til DN.