Boligprosjektet som fikk sunnmøringene til å gå bananas

Stive priser skremte ingen. - Så midt i smørøyet du kommer, sier megler.

Boligprosjektet Midtmoa i Ålesund. Illustrasjon: MaestroMedia/Centerteam

En rapport Samfunnsøkonomisk Analyse slapp i forrige uke viste at nyboligsalget i Norge dabbet av i månedene februar-april.

Men på Sunnmøre åpnet iallfall mai med et smell.

110 millioner på én kveld

24 leiligheter ble solgt på én kveld tirsdag da Notar lanserte boligprosjektet Midtmoa ved Moa i Ålesund, et av Norges største kjøpesentre.

Den totale salgssummen for de 24 leilighetene kom opp i rundt 110 millioner kroner.

Rundt 150 personer møtte på informasjonsmøtet torsdag i forrige uke, der det ble åpnet for reservasjoner i etterkant, med frist til 2. mai for å levere bindende kjøpsbekreftelser.

Opptellingen tirsdag kveld viste at hele 24 kunder hadde levert bekreftelser.

– Vi kan trygt si det er lenge siden det har vært en slik respons og tilbakemelding på salg av nybygg i Ålesund, sier eiendomsmegler Espen Johansen på Notar Moa til Hegnar.no.

– Slik respons på et nyboligprosjekt har vi ikke opplevd i Møre og Romsdal siden Volsdalsberga (i Ålesund sentrum, rett ved Color Line Stadion) i 2006. Og det kommer flere reservasjoner de nærmeste dagene, tilføyer Notar-sjef Erik Pettersen.

- Stabilt, sunt Sunnmøre

Boligmarkedet i fylket har ikke vært det letteste de siste par årene, der oljekrisen har medført stor nedbemanning.

– Kristiansund har vært mest preget, siden mange selskaper har avdelingskontor der. På Sunnmøre har du supplyrederiene, men det tatt i betraktning snakker vi om et nokså sunt og stabilt boligmarked her. Omlandet rundt Ålesund er stort, med mye aktivitet. Statistikken viser ikke det store prisfallet, men omløpshastigheten har steget en del, fortsetter Pettersen.

Uansett omtaler han tirsdagen som «en gledens dag» etter det han kaller «braksalget på Moa».

– Vi var litt usikre på prisingen. 42-72.000 kroner per kvadratmeter er ganske dyrt for å være Ålesund, for ikke å si Sunnmøre, sier Notar-sjefen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Boligprosjektet Midtmoa i Ålesund. Illustrasjon: MaestroMedia/Centerteam

– Balkong og sol til alle

Første byggetrinn i prosjektet omfatter 56 leiligheter fordelt på tre bygg. Den minste leiligheten er en 2-roms på 39 kvadratmeter, mens den største er en 5-roms på 137 kvadratmeter.

Prisene spenner fra 1,95 millioner til 8,49 millioner kroner.

– Vi visste jo hva vi satt med, men dette overgår det meste av det jeg har være med på i mine sju år som eiendomsmegler. Det er veldig lenge siden vi har sett så store leilighetsprosjekter i Ålesund, og en slik mottakelse er veldig kjekt for alle involverte, sier eiendomsmegler Espen Johansen ved Notar Moa til Hegnar.no.

– I tidligere nybyggprosjekter har mange gjerne vært skeptiske til å kjøpe før ting sto ferdig, men her har vi ikke sett den samme skepsisen. Folk har hevet seg rundt. Dette henger også sammen med at utbyggere og arkitekter har lagt frem smarte, gode løsninger, fortsetter han.

– Kan du utdype?

– Alle har balkong og alle får sol. Videre har du den spektakulære takterrassen og ikke minst den sentrale beliggenheten i forhold til senteret og kollektivtilbudet. Dette er så midt i smørøyet som du kommer, sier Johansen.

Alle leilighetene får balkong eller terrasse av ulik størrelse. Noen leiligheter har to balkonger og én har tre.

Den største er ikke solgt

– Hvilke leiligheter har dere solgt?

– Det er veldig forskjellig, alt fra store og dyre leiligheter oppe i etasjene til en av de den minste 2-romsleilighetene på 42 kvadratmeter. På forhånd trodde vi at de fleste ville ha 3-romsleilighetene på 75-90 kvadratmeter, noe som ser ut til å stemme så langt, sier Notar-megleren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Espen Johansen. Foto: Notar

Den største leiligheten, altså 5-romsleiligheten med fire soverom og 137 kvadratmeter til 8,49 millioner i 7. etasje, står dog fortsatt usolgt.

– Men flere har snust på den, og den vil nok bli solgt om ikke lenge, skyter Johansen inn.

De to leilighetene på 70 og 90 kvadratmeter i 9. og øverste etasje er heller ikke solgt ennå.

– Hvis det kommer en kjøper og vil slå sammen disse, kan han få lov til det, men da blir prisen deretter, sier megleren.

Byggestart trigges ved 60 prosent salg, og dit er det ikke langt igjen.

– Vi er vel oppe i 45 prosent allerede, og må selge 6-10 leiligheter til, avhengig av verdi. Håpet er byggestart til sommeren, senest høsten, og vi ser for oss ferdigstillelse sommer/høst 2019, forteller Johansen.

25 leiligheter til

Totalt vil Midtmoa-prosjektet få 81 leiligheter, med næringsarealer på gateplan og parkeringsanlegg under bakken og på bakkenivå.

- Byggetrinn to teller 25 leiligheter. Skulle første byggetrinn blåse unna, legger vi snart ut også dette. Da snakker vi om ferdigstillelse omtrent samtidig med første byggetrinn, men det er naturlig at dette vil skje litt senere enn høsten 2019, sier Johansen.

De felles utearealene følger med lekeplass - både i gårdsrommet og oppe på takene.

– Moa har i realiteten blitt en by i bykommunen Ålesund, samtidig som det grenser mot store områder for tur og rekreasjon. Når det kommer opp et prosjekt som gir området en enda større grad av urbanisering, både visuelt og funksjonelt - i tillegg til de kvalitetene som ligger der fra før, kjenner vi markedet nok til å vite at det ville bli populært, forklarer Johansen.

Bak prosjektet som samlet teller 6.111 kvadratmeter bruttoareal står Wenaas Kapital AS og FinansGruppen Eiendom AS, som gjennom sitt prosjektutviklingsselskap Sentrum Moa AS har utviklet prosjektet.

Sivilarkitekt Ola Kibsgaard-Petersen er arkitekten bak, mens Christie & Opsahl AS er entreprenør.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker