<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Støre og Rimi-Hagen investerer sammen

Partiet Rødt reagerer på at Ap-leder Jonas Gahr Støre og Stein Erik Hagen begge eier andeler i to store byggeprosjekter i Oslo. 

    Publisert 16. mai 2017 kl. 05.48
    Oppdatert 16. mai 2017 klokken 05.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 162 ord

    Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier til Dagbladet at det er prinsipielt problematisk at en statsministerkandidat eier boligprosjekter og reagerer på medeierne. Hagen har varslet et rekordbidrag til Høyres valgkamp i år.– Det er et paradoks at en av Høyres hovedsponsorer og Arbeiderpartiets leder tjener gode penger på et felles boligprosjekt, sier Moxnes.Valgforsker Frank Aarebrot fraråder Støre og profilerte politikere å engasjere seg i byggesaker og restaurantbransjen, som kan trenge løyve fra offentlige myndigheter.I tillegg til Støre og Stein Erik Hagen er forretningspersonene Tove Midelfart og Torgeir Mjør Grimsrud inne som aksjonærer. Støre eier en liten andel på rundt tre prosent i prosjektene gjennom familieselskapet Femstø AS. Hagen er største aksjonær med 29,7 prosent eierskap.Støre sier han ikke har noen private bekjentskaper eller forbindelser med Hagen eller de øvrige eierne i prosjektene.– Det pågår bygging av nye boliger i store deler av Oslo. Disse er i all hovedsak finansiert av private investeringer. Jeg ser ikke noe kritikkverdig i det, skriver han i en epost.(©NTB)