- Små leiligheter vil falle mest i pris

 - Vi har merket et markant omslag de siste månedene, sier kredittsjef Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN.

Kredittsjef Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN tror små leiligheter vil falle mest i pris fremover, skriver DN. – Det siste året og de siste månedene er det de små leilighetene som har steget ekstremt mye i pris. Leiligheter mellom 20 og 30 kvadratmeter stiger alltid på slutten av perioden før boligmarkedet flater ut, sier kredittsjefen til avisen.De minste leilighetene kjøpes gjerne av førstegangsetablerere. – Du kjøper ikke en slik leilighet fordi du har så enormt stor glede av å eie den selv, du kjøper den fordi du tror den skal stige i verdi. Investorene har fulgt etter, for de har sett at det er der prisene stiger raskest og har kjøpt med håp om å kunne videreselge med gevinst, mener Reite.Kredittsjefen sier til DN at de følger nøye med på hvor sultne kundene er etter å kjøpe slike småleiligheter. - Vi har merket et markant omslag de siste månedene etter hvor stort hastverk folk har etter å kjøpe slike leiligheter. Flere spør nå om kostnader ved å leie i forhold til å eie, sier Reite.