- Det er frykt for å bli sittende med skjegget i postkassa

Ti stykker skrev seg på liste, men ingen la inn bud da Nils Andreas Schive (29) la leiligheten sin på Frogner i Oslo ut for salg sist måned. 

Prisantydningen var på 4,7 millioner kroner. I begynnelsen av juli overtok Schive ny leilighet på Grünerløkka i Oslo. Frogner-leiligheten er nå tatt av markedet frem til etter sommeren, skriver DN.Har ikke endret kredittpraksisOmsetningstiden har steget fra 13 dager i juni 2016 til 21 dager i årets juni-måned. Antall boliger for salg i Oslo økte fra 700 til 2500 i samme periode.- Det er frykt for å bli sittende med skjegget i postkassen som gjør at flere ikke tør kjøpe før de har fått solgt, sier administrerende direktør Gunnar Hovland i BN Bank til DN.Videre sier Hovland til DN at banken ikke har endret kredittpraksis og mener man nå bare ser en sunn korreksjon av boligprisene. - Vi har ikke forandret noe på vår policy hverken på mellomfinansiering eller annen boligfinansiering den siste tiden, sier Nordeas leder for personbank i Norge, John Sætre til DN.Disse må påregne å selge førstKredittsjef Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN sier til DN at bankene på papiret har samme retningslinjer som før nyttår. - Samtidig er vårt inntrykk at det er vanskelig å få mellomfinansieringslån der det er risiko for at lånet blir over 85 prosent etter boligbytte. Er det stor usikkerhet om salgspris, høy belåning og høy sannsynlighet for avvik fra forskrift etter boligbytte må du påregne å selge først, sier Reite til DN.