- Basert på utviklingen i vår portefølje i Eie forventet vi et relativt stort prisfall i juni. Vi har i den senere tid også opplevd markedet som svært selektivt, sier Hedda K. Ulvness, administrerende direktør i Eie Eiendomsmegling til Hegnar.no.Onsdag viste boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi at boligprisene falt 1,6 prosent i juni. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,7 prosent.- Det som overrasket meg med tallene nå er at fallet i Oslo er uavhengig av boligtype og geografi. Fallet merkes i hele markedet. Jeg har ment at hovedårsaken kan være effekten av endringen i boliglånsforskriften, som både gir endringer i tilbudssiden og frafall av blant annet investorer på etterspørselsiden, fortsetter Ulvness.Oslo var svakest med 3,1 prosent prisfall. Boligprisene i Oslo har dermed falt med 4,5 prosent siden toppen i april.Boligprisene i Tromsø og Bodø var sterkest, og begge steder var det en oppgang på 0,2 prosent.Etterlysning: får du mindre boliglån nå enn for bare noen uker eller måneder siden?Har du vært på boligjakt i år og har opplevd at banken din har nedjustert hvor mye du kan låne? I så fall vil vi gjerne komme i kontakt med deg. Send en mail til