Frykter prisfall i markedet - tør ikke investere

Edgar Haugen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Konsernet til Edgar Haugen (52) tjente over en halv milliard kroner på utleieleiligheter og kontorbygg i 2016.

Gjennom Ragde Eiendom er Haugen én av Norges største eiendomsinvestorer, og i fjor fikk konsernet hans et overskudd før skatt på 591 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. - Fjoråret var det beste noensinne, og jeg tror dette året blir enda bedre, sier Edgar Haugen på mobiltelefon fra hytta i Kragerø i Telemark, til Dagens Næringsliv.Verdijustert egenkapital i konsernet økte samtidig fra fire til 5,2 milliarder kroner i løpet av ett år.Når også andre eiendommer heleid av Edgar Haugen regnes med, endte verdijustert egenkapital på 7,7 milliarder kroner ved årsskiftet.Eiendomsformuen har Haugen og teamet hans bygget på egen hånd gjennom kjøp, salg og utleie siden midten av 90-tallet, skriver DN.I en viktig del av markedet har Haugen dratt i bremsen, og vil være forsiktig med å gjøre investeringer de neste par årene.- Jeg er litt skeptisk til å gjøre store investeringer i boligmarkedet akkurat nå, særlig i Oslo. Jeg er avventende. Det ser litt skummelt ut, sier han, til avisen.