Ivar Tollefsen kjøper og selger

Eiendomsinvestor tar grep.

HAS

Ivar Tollefsen har gjennom sitt danske datterselskap Heimstaden Danmark A/S inngått avtale om å kjøpe en prosjekteiendom i Gladsaxe like utenfor København, melder Estate Nyheter.Transaksjonsverdien for 9.000 kvadratmeter totalareal er oppgitt til 270 millioner danske kroner.50 leiligheter og 34 rekkehus skal føres opp på eiendommen, og byggingen er ifølge nettstedet i gang, med forventet ferdigstillelse i august 2018.Samtidig har Heimstaden Bostad solgt ti bygg i Hyltebruk i svenske Småland for 115 millioner svenske kroner i transaksjonsverdi - etter ti års eie. Eiendommene omfatter 192 leiligheter, med et totalareal på bygningsmassen som ifølge Estate er oppgitt til 16.000 kvadratmeter.Kapital vurderte i fjor høst Ivar Tollefsens formue til 12,8 milliarder kroner, noe som ga eiendomsinvestoren en 12. plass på listen over Norges 400 rikeste.400-listen her.