På tross av et boligprisfall i Oslo på 3,1 prosent i juni er det fremdeles gode priser å oppnå i det øvre segmentet.Kommunikasjonsdirektør Maren Synnevåg i Partners-kjeden forteller Hegnar.no at de har solgt 33 boliger over ti millioner av til sammen 347 boliger i Oslo i juni. - Taket på hva folk er villige til å betale for å bo i et attraktivt strøk har økt drastisk. For få år siden var ti millioner den øvre grensen for folk. I dag har denne grensen økt betraktelig, sier Synnevåg.- I dette markedet er ikke folk så påvirket av boligforskriften som bankene har innført fordi de ofte har godt betalte jobber og litt arv eller oppsparte midler, samtidig som de har vært i boligmarkedet lenge. Når de flytter selger de boligen som har hatt god prisvekst, og bruker alle pengene, samt et større lån, til dyr bolig, forteller Synnevåg.Attraktive områderKommunikasjonsdirektøren trekker frem områder som Ullevål, Berg, Nordberg, Frogner og St. Hanshaugen som meget attraktive. På de mest beste adressene er etterspørselen fremdeles høyere enn tilbudet. Det gjelder også for juni.Hun minner om at det alltid vil være rift om eneboliger og større leiligheter på gode adresser.I Syrenveien, indrefileten på Berg, solgte Partners-kjeden nylig en enebolig på 162 kvadratmeter til 17,95 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på 110.080 kroner. Det var 50.000 over prisantydning.- Denne boligen hadde ekstrem høy standard med alt integrert av kjøkken, lyd og musikkanlegg til flott designinnredning. Gaten har ingen gjennomgangstrafikk, og er et veletablert og rolig strøk nær gode skoler, avslutter Synnevåg.Tallenes taleOnsdagens boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste at boligprisene falt 1,6 prosent i juni. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,7 prosent.Årsveksten på landsbasis er 6,3 prosent. Det vil si at boligprisene nå er 6,3 prosent høyere enn i juni 2016. Dette er klart ned fra mai, da årsveksten kom inn på 8,3 prosent.Etterlysning: får du mindre boliglån nå enn for bare noen uker eller måneder siden?Har du vært på boligjakt i år og har opplevd at banken din har nedjustert hvor mye du kan låne? I så fall vil vi gjerne komme i kontakt med deg. Send en mail til