– Nå er det mange boliger for salg og etterspørselen er der, men mangel på finansiering har gitt boligmarkedet en ny form for ubalanse. En eventuell politisk inngripen burde vel heller være å gjøre det enklere å få tilgang til et sted å bo, sier Grethe W. Meier til DN.Skaper unødvendig fryktAdministrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling peker på at man gjerne undervurderer effekten av regulatoriske endringer. – Det er mulig at effekten denne gangen er for kraftig. For brå og for store endringer skaper unødvendig frykt, sier Ulvness til DN, som peker på at det er ønskelig for alle å få bukt med den enorme prisveksten som har vært.– Slik sett har forskriftsendringene virket. Og det blir nok prisfall både til høsten og ut året, sier Ulvness.Smertefull korreksjonAdministrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen har stor forståelse for at man bruker en bankregulering «for å slippe litt luft ut av en ballong som begynte å bli full».– Boligprisene gikk altfor langt oppover. Så dette er en nødvendig, men smertefull korreksjon, sier administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen til DN.Etterlysning: får du mindre boliglån nå enn for bare noen uker eller måneder siden?Har du vært på boligjakt i år og har opplevd at banken din har nedjustert hvor mye du kan låne? I så fall vil vi gjerne komme i kontakt med deg. Send en mail til