Eiendom Norge har i dag sluppet sin fylkesboligprisstatistikk for 2. kvartal 2017.Denne tegner bildet av moderat vekst i de fleste fylker, og boligmarkedet beskrives som velfungerende i store deler av landet. - Fylkesrapportene bekrefter de regionale forskjellene vi har observert i boligprisstatistikken i lang tid. Det har også vært meget god aktivitet og positiv prisutvikling over det meste av landet. 16 av 19 fylker hadde en prisoppgang i 2. kvartal, det er kun Oslo, Hordaland og Vest-Agder som har hatt en mindre nedgang, sier kommunikasjonsrådgiver Peder Eckblad Tollersrud i Eiendom Norge i en kommentar.Enebakk på toppKommunene med sterkest prisvekst i 2. kvartal var Enebakk (3,9 prosent), Hurum (3,6 prosent), Holmestrand (3,5 prosent), og Askim (3,2 prosent).Svakeste var prisutviklingen i Strand i Rogaland (-1,1 prosent), Namsos (-0,9 prosent), Mandal (-0,9 prosent) og Kristiansund (-0,8 prosent).- Alle fylker har prisoppgang de siste 12 månedene, og Rogaland har positiv 12-månedersvekst for første gang på lenge. Det er likevel store forskjeller i ulike kommuner, sier Tollersrud.Sterkest 12-månedersvekst har Hurum (16,1 prosent), Alta (11,9 prosent), Gjøvik (15,7 prosent) og Førde (10,4 prosent). I andre enden finner vi Rogaland-kommunene Egersund (-5,5 prosent) og Sola (-2,2 prosent).- Rapporten viser høy aktivitet, blant annet på Vestlandet. Rapporten fra Sogn og Fjordane viser rekordhøy aktivitet. Vi har aldri tidligere registrert så mange omsetninger i dette fylket i 2. kvartal, sier Tollersrud.Rekorder i SognNærmere bestemt ble 220 boliger omsatt i Sogn og Fjordane, som er opp fra 189 boliger både i fjor og året før. Så langt i år er 357 boliger omsatt, opp fra 315 i fjor og 318 året før.Det travleste markedet i Sogn og Fjordane er Førde, der 55 boliger ble omsatt i kvartalet til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 31.771 kroner. Medianboligen (den midterste observasjonen) kostet 3,1 millioner kroner.Vi tar også med Sogndal og Flora, begge med en omsetning på 30 boliger i kvartalet.I Sogndal kostet medianboligen 3,592 millioner kroner - i Flora 2,55 millioner kroner.- Rogaland-markedet er også på vei opp med en positiv årsvekst i Stavanger, Haugesund og Karmøy, noe som bekrefter at markedet er i klar bedring i fylket, avslutter Tollersrud.