Oslos boligmarked er friskmeldt – for nå

Det store tilbudsoverskuddet er borte. I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at antall boliger til salgs i Oslo nå er helt normalt.Det toppet seg i juni da det var 2.547 brukte boliger til salgs i hovedstaden, omtrent tre ganger så høyt som i juni 2016 og mer enn det dobbelte av nivået i samme måned i 2015. I juni falt boligprisene 3,1 prosent.Les også: Myrseth advarer: Dette kan ende med forferdelseKjøpelystne Oslo-borgere har benyttet årets sommerferie godt, for i helgen var det under 900 brukte boliger til salgs på Finn.no, og i går var tallet 1.002. Ifølge Finansavisen er dette rett i underkant av normalen, selv om det er litt over nivået i fjor sommer – som var et ekstremår.Så er spørsmålet: Skyldes det at selgerne ikke har fått solgt og heller satser på å legge ut for salg i august? Skal vi tro DNB Eiendom, er svaret nei.- I Oslo har vi solgt rundt 50 prosent flere boliger de tre første ukene av juli sammenlignet med samme periode i fjor og i 2015. Vi har mye som skal ut i august, men det pleier vi alltid å ha. Tilfanget ser normalt ut, sier påtroppende adm. direktør Terje Buraas i DNB Eiendom til Finansavisen.Adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren kan bekrefte at salget har vært unormalt godt.- Vi ser akkurat det samme. Salget har vært veldig godt nå i juli, sier Meier til Finansavisen.Derimot har Privatmegleren unormalt mye som skal legges ut for salg i august, noe som kan være en indikasjon på at august blir en måned med høyere tilbud enn normalt.


Les også