ligger på festet tomt, tomtebortfesteren har forkjøpsrett og det er ikke godkjent vann og avløp hverken i hytta eller i området.Interessen var likevel stor, og fra første bud på 2,6 millioner gikk det slag i slag til kjøperen fikk tilslaget på 3,8 millioner, skriver DN. Taksten var 2,8 millioner, det samme var prisantydningen. Kjøperen ga 35 prosent mer for å vinne budrunden.– Det er fortsatt beliggenhet som teller mest, sier megler Ole Kristian Skretteberg hos Eiendomsmegler 1 til DN. Festetomt på et halvt mål med varslet prisoppgang fra dagens lave nivå på 2997 kroner i årlig avgift, og forkjøpsretten for bortfesteren, la ingen demper på interessen.– Festetomt er en faktor som kan gjøre kjøpere skeptiske. Men de som har satt seg grundig inn i ordningen, legger ikke like mye vekt på det, sier Skretteberg til DN.Gjennomsnittsprisen for sjøhytter var 2,43 millioner kroner i perioden 1. juli 2016 til 21. juni 2017, ifølge Eiendom Norges årlige prisstatistikk for fritidsboliger ved sjøen som ble lagt frem i juni.