<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår flom av Oslo-boliger i høst

Ferdigstillelse av nye boliger vil føre til høyt tilbud og fortsatt fallende priser, ifølge Swedbanks sjeføkonom Øystein Børsum.

    Publisert 28. juli 2017 kl. 10.27
    Oppdatert 28. juli 2017 klokken 10.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 215 ord

    - Hvis vi bare ser på Oslo, så pleier det å være rundt 2.000 ferdigstilte boliger i året. Nå er det tallet i ferd med å dobles, og i løpet av året tror jeg det vil øke videre, sier sjeføkonom Øystein Børsum i Swedbank til Finansavisen.- Jeg tror vi kommer til å se en videre økning i antall brukte boliger til salgs utover høsten. Igangsettelsen av nye boliger var veldig høyt i fjor, som først nå begynner å bli ferdigstilt, sier Børsum til Finansavisen.Friskmeldt bruktboligmarked?Tirsdag kunne man lese at Oslos boligmarked er friskmeldt – for nå, som viste til at antall usolgte brukte boliger på Finn.no var på et normalt nivå. Børsum understreker at Eiendomsverdi, som lager statistikken for Eiendom Norge, justerer for boliger som blir trukket fra markedet. Finansavisen får dette bekreftet av Eiendomsverdi, som sier at boliger som blir trukket fra markedet forblir en del av statistikken i inntil ni måneder fremover.Basert på dette tipper sjeføkonomen at når Eiendom Norge kommer med juli-statistikken for usolgte brukte boliger i Oslo, vil tallet ligge på rundt 2.200-2.300 boliger.I så fall vil dette være omtrent det dobbelte av nivået i 2015 og rundt 50 prosent høyere enn juli 2015. Ikke siden juli 2010, finner man en juli-måned med høyere tilbud av brukte boliger dersom Børsum får rett.