Økonom tror ikke dette er starten på et krakk

Disse tre faktorene tilsier at det ikke er et krakk i Oslos boligmarked, mener DNB Markets Jeanette Strøm Fjære.

Strøm Fjære gjentok fredag det hun skrev i torsdagens morgenrapport, og som vi omtalte her på hegnar.no samme dag.– Trolig vil prisene i Oslo fortsette noe nedover i månedene som kommer. Vi tror likevel ikke dette er starten på et krakk i boligmarkedet, skriver makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets i fredagens morgenrapport, ifølge DN lørdag.Til det mener hun de fundamentale driverne er for sterke, og trekker frem tre hovedårsaker til at bunnen ikke går ut av markedet:

  • Utsikter til lavere arbeidsledighet.
  • God inntektsvekst.
  • Fortsatt lave renter.
Strøm Fjære peker likevel på et usikkerhetsmoment.– Men den høye boligbyggingen indikerer et økt tilbud av boliger fremover som kan tynge prisutviklingen. Hvor stor den innstrammende effekten av boliglånsforskriften har vært og vil være fremover er også usikker, skriver Strøm Fjære.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også