Bolig: - Kuttet en halv million for å få solgt

Boligselgeren ba om 9,5 millioner i juni, men solgte for 9 i august. – August-selgerne har i større grad skjønt at de må ty til priskutt, mener Eie-sjef Hedda K. Ulvness.

Finansavisen: - De som la ut boligene sine for salg på forsommeren tok ikke høyde for prisfallet og har måttet kutte i prisen for å få solgt, sier adm. direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling.Kuttet prisen 600.000Hun viser til et ferskt eksempel fra deres portefølje. Eiendomsmegler Henrik Winsnes ved Eies Majorstuen-kontor hadde salgsoppdraget for en leilighet i Eugenies gate 19 i Oslo.Leiligheten på 94 kvadratmeter ble lagt ut for salg med prisantydning på 9,5 millioner kroner i juni. Da endte det med ingen bud og leiligheten forble usolgt.Leiligheten ble så trukket fra markedet og lagt ut på nytt i august, etter et priskutt på 600.000 kroner. Med ny prisantydning på 8,9 millioner kroner, kom en kjøper på bane og la inn et bud direkte til selger på 9 millioner kroner.Selger aksepterte og dermed ble leiligheten solgt uten budrunde, 500.000 kroner under opprinnelig prisantydning.- Folk har raskt innsett alvoret og modifisert seg. August-selgerne har i større grad skjønt at de må ty til priskutt for å få solgt, sier Ulvness. LES OGSÅ: Smalt 2,4 mill. over - her går boligmarkedet så det suserTy til priskuttTirsdag neste uke legger bransjeorganisasjonen Eiendom Norge frem prisstatistikk for august. Etter tre måneder med prisfall på rad i hovedstaden, på 1,4 prosent i mai, 3,1 prosent i juni og 2,8 prosent i juli, venter Ulvness at august-tallene vil vise en fjerde måned på rad med nedgang.Det er mot normalt, for historisk har boligprisene steget i august, også gjennom finanskrisen.- Jeg tror vi vil se at prisene fortsetter å falle fordi en større andel av selgerne har skjøntat de må kutte i prisen for å få solgt, og gjør dette, sier Ulvness. LES OGSÅ: Eie-sjefens beste boligtips- Hva er deres råd til selgere hvor boligen ikke går etter første ordinære visningsrunde?- Man må både se på markedsføringen av boligen, og vurdere hvordan man presenterer boligen sammenlignet med andre, men en del må også ty til priskutt for å få solgt. Nettopp det at folk forstår at prisene må noe ned bidrar til at markedet ikke stopper opp.For det er fortsatt høy etterspørsel på kjøpersiden i Oslo, ifølge Ulvness. - Av boligene vi hadde visning på i helgen var rundt 30 prosent solgt innen utgangen av onsdag. For ett år siden ville nok det aller meste ha vært solgt, men da var utbudet svært lavt og etterspørselen svært høy.LES OGSÅ: Boligprisene faller videre i Oslo


Les også