Derfor bør du kjøpe bolig nå

- De som kjøper når andre er usikre, har historisk sett gjort gode kjøp, sier Endre Jo Reite, privatøkonom i Sparebank 1 SMN, til Dagbladet.

- I 2013 og 2009 var det større eller mindre fall i prisindeksen og svak etterspørsel. Våre tall viser at de som kjøpte i disse periodene, gjorde gode kjøp og fikk relativt sett høyere gevinster ved senere salg enn dem som kjøpte når markedet snudde sier Endre Jo Reite, privatøkonom i Sparebank 1 SMN, til Dagbladet.Dette betyr at budrunder som tar av kan gi tap ved neste omsetning, ifølge avisen.- De som ikke følger strømmen, men tør å kjøpe når markedet er litt svakere, kan oppnå gode priser. Og hvis du i likhet med de fleste tror at den langsiktige trenden er opp, er det bedre å kjøpe mens det faller enn å vente på vendepunktet, sier Reite til avisen.