Hedda K. Ulvness, administrerende direktør i Eie eiendomsmegling, føler seg ganske sikker på at boligprisstatistikken som legges frem kommende tirsdag vil vise et nytt prisfall, skriver DN. - Vi har sett helt siden tidlig i sommer at vi er inne i et skifte i boligmarkedet, særlig i Oslo. I løpet av sommeren har jeg blitt mer sikker på at vi vil oppleve et boligprisfall i august, sier Ulvness til avisen, og fortsetter:- Vi ser blant annet at antall budgivere per objekt har falt kraftig i forhold til samme periode i fjor. Dette er et sterkt signal om at prisene kan falle. Et boligprisfall i august vil være veldig unormalt siden dette som regel er en veldig god måned for boligmarkedet. Eie-sjefen tror ifølge DN vi vil oppleve en boligprisvekst i januar igjen.- I snitt stiger boligprisene som regel rundt tre prosent fra desember til januar, og jeg tror denne effekten vil gi en liten prisstigning på begynnelsen av året(..).- Hvis du skulle ha investert i en bolig i Oslo i dag, hva ville du ha kjøpt?- Da ville jeg ha kjøpt en toromsleilighet på Bryn i nærheten av t-banen, og satset på å leie den ut. Her får man en litt lavere kvadratmeterpris enn i sentrum, samtidig som nærheten til kollektivtransport vil gjøre det enkelt å få en god leiepris. Det ser ut til at det er små leiligheter med mindre enn tre rom som har falt mest i pris i løpet av sommeren. Dette gjelder særlig på østkanten og i sentrum av Oslo, sier Ulvness til avisen.