Finanselitens hytteeldorado - dyrere enn i byen

Denne hytta på Norefjell er til salgs for 7,9 millioner kroner.

Eiendomsmegler Morten Høegh i Sem & Johnsen sier de oppnår Frogner-priser i fjellet.

Norefjell er regnet som finanselitens nærmeste fjellparadis, kun halvannen times kjøring fra Oslo. Her har finansprofiler som Øystein Stray Spetalen, Bård Bjølgerud, Jan Petter Sissener og investor Celina Midelfart hatt tilholdssted de siste årene, skriver DN.– Siden februar i år har jeg solgt fire leiligheter i prissegmentet 17–18 millioner kroner og ni leiligheter i størrelsesorden ti millioner kroner, sier eiendomsmegler Morten Høegh i Sem & Johnsen til avisen.Men andre ord er halvparten av de 25 leilighetene i det eksklusive prosjektet Øvre Norefjellstua solgt siden de ble lagt ut i vinter. Leilighetene er fra 110 til 180 kvadratmeter store.– Du kan jo regne litt på kvadratmeterprisene. Da nærmer du deg Frogner-priser, konstaterer Høegh i intervjuet med DN.Hyttemegleren tror nærheten til Oslo, er noe av bakgrunnen for at det går an å ta den type priser i fjellet. Kort reisevei gir også gode muligheter for å få brukt stedet ofte.– Da kan du kjøre opp fredag klokken syv og være til middag hos din kone halv ni. Skal du i selskap fredag, kan du kjøre lørdag og likevel rekke å være i bakken når den åpner, sier Høegh til DN.


Les også