Fire av ti tror på lavere boligpriser

37 prosent av de spurte tror boligprisene vil falle i 2018, viser en undersøkelse fra Nordea. Det kan forsterke boligprisnedgangen, mener forbrukerøkonom.

Bare én av fem tror på høyere priser.– Psykologien påvirker i aller høyeste grad folks atferd og dermed også boligprisene, sier forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan.Det er særlig dem som er bosatt i Oslo og Akershus som tror på en nedgang. Hele 43 prosent av dem som er bosatt her tror boligprisene skal ned de neste tolv månedene. Andelen som tror boligprisene vil øke har falt fra 65 til 20 prosent.Reitan mener det er grunn til å tro at resultatene fra undersøkelsen langt på vei vil bli riktige.– Den prisveksten vi har sett mange steder i landet har ikke vært bærekraftig. Spesielt i Oslo har det vært hete tilstander, og en del har nok brent seg og overvurdert verdien av egen bolig. Det gjør nok at en del som har kjøpt nytt, men ikke solgt det gamle, sliter litt nå, sier hun(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også