Nyboligsalget falt 33 prosent

Nyboligsalget i august endte 33 prosent lavere enn samme måned i fjor.

Det viser tall fra Boligprodusentenes Forening lagt frem torsdag formiddag.Igangsettingen av nye boliger ligger åtte prosent over fjoråret så langt i år.- Vi hadde et lavt salg i august 2017 sammenlignet med et rekordhøyt salg i august 2016, sier Per Jæger, adm. direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.Hittil i år ligger salget 18 prosent under fjoråret. Det er salget av leiligheter som faller mest, en nedgang på 31 prosent.- Vi ser med en viss bekymring på nedgangen i salget av leiligheter, sier Jæger.Det er nå på tide å evaluere boliglånsforskriften for å se på mulige lettelser for finansiering av kjøp av nye boliger, mener han, og viser til at de har bedt om et møte med finansminister Siv Jensen.- Den høye igangsettingen er et resultat av godt salg over lang tid, sier Jæger.- De 12 siste månedene er det igangsatt 32.658 boliger, og vi ser at boligmarkedet jevnt over er i balanse nå, fortsetter han.


Les også