Olav Thon satser milliarder i Ålesund og Bergen

Olav Thon ligger ikke på latsiden.

Milliarder går med når Olav Thon bygger ut kjøpesentrene på Moa i Ålesund og Lagunen i Bergen, melder Estate Nyheter.- På Moa utvides Amfi-senteret med ca. 36.000 kvadratmeter. Samlede investeringer er på ca. 600 millioner kroner, sier konserndirektør eiendomsutvikling hos Olav Thon, Ole-Christian Hallerud.I Breivika ved Moa investerer Thon i tillegg 400 millioner kroner i en handelspark som etter planen skal stå ferdig 2021, samtidig med IKEA på nabotomten.Utbyggingen vil ifølge nettstedet gjøre Amfi Moa til Norges største kjøpesenter (i handelsareal), på nesten 140.000 kvadratmeter.- Klare til jul neste årÉn milliard kroner er omtrent det som går med i første byggetrinn i utvidelsen av Laguneparken i Bergen.Hallerud kan fortelle Estate om 50.000 nye kvadratmeter, inklusive 10.000 kvadratmeter parkering, nytt handelsareal og flere kinosaler.- Vi skal være klare til julehandelen neste år, sier Hallerud til nettstedet, og sikter da også til Amfi-senteret i Ålesund.Estate Nyheter skriver også om et andre byggetrinn på Lagunen, inklusive 100.000 kvadratmeter kontorlokaler og 700 nye boliger, men her er byggestart ikke endelig besluttet.Ellers i Bergen kommer store utbyggingsplaner for Åsane Storsenter, som Olav Thon kjøpte for to milliarder kroner i fjor.